Äldre LSS omsorg, Uppdragstagare ÄFO

Robertsfors kommun är kustkommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser. Här bor och arbetar människor för att få ut ännu mer av livet. Robertsfors kommun står inför en historiskt expansiv period med sitt attraktiva läge mellan städerna Skellefteå och Umeå. Längs norrlandskusten satsas miljardbelopp i investeringar på både infrastruktur och i företagsetableringar, vilket innebär spännande utvecklingsmöjligheter för Robertsfors kommun. 

Robertsfors har den mindre kommunens fördel, nämligen närheten mellan människor och till beslutsfattare. Kommunen är dessutom inom bekvämt pendlingsavstånd från de större grannkommunerna Umeå och Skellefteå och är en del av Umeåregionen. När Norrbotniabanan är färdigställd, med sitt resecentrum i centrala Robertsfors halveras pendlingstiden mellan Robertsfors och grannstäderna. Robertsfors kommun har drygt 750 månadsanställda. 

Är du nyfiken på arbetet som deltidsbrandman? Läs mer om det här.

Mer om att arbeta i Robertsfors kommun kan läsas här.

 

Beskrivning

 

Vi söker dig som kan tänka dig att bidra med en del av din tid till att skapa förutsättningar för en medmänniska att få en aktiv fritid. Vi söker dig som tycker om att promenera, fika och delta i  fritids- och kulturaktiviteter. Vi söker helt enkelt dig som kan tänka dig att ta del av de aktiviteter som erbjuds i möjligheternas kommun tillsammans med en enskild som i övrigt har ett begränsat nätverk. Uppdraget innebär att vara kontaktperson åt personer som tillhör LSS.

 

Arbetsuppgifter

En kontaktperson inom LSS har till uppgift att vara en medmänniska till en person med funktionsnedsättning, en kompis som ska främja sociala kontakter och hjälp till fritidsaktiviteter.

Detta uppdrag innebär att du ska vara kontaktperson åt en vuxen med funktionsnedsättning 1 tillfälle/vecka på 2 timmar. Det är fördelaktigt men inget krav att du är intresserad av att gå på loppis, träna, handarbete eller gå på promenader. Som person får du gärna vara idérik och har lätt för att komma på aktiviteter att göra i närområdet. 

Det är dock viktigt att du kan avsätta två timmar/vecka och kan tänka dig att ta uppdraget för en tid framåt.

 

Kvalifikationer

Det krävs inga särskilda kvalifikationer för ett uppdrag som kontaktperson.  Betydelsefullt är att du tycker om, har tid och intresse för andra människor. Att du kan ta initiativ till aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för behov och önskemål. Innan du får uppdraget så kommer du träffa LSS-handläggare för att få information om innehållet i uppdraget.

Det är också viktigt med kontinuitet och att en tillitsfull relation skapas, därför är det angeläget att du som anmäler intresse kan tänka dig att ha uppdraget under en tid.

Utdrag begärs från Polismyndighetens belastningsregister.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Villkor

Uppdragsanställning med arvode per månad, enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer.Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Freelancer
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Arvode
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Arvode/uppdrag
Ort Robertsfors
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/24
Publicerat 2022-02-24
Sista ansökningsdag 2022-06-24

Takaisin avoimiin työpaikkoihin