Fritidshem

Robertsfors kommun är kustkommunen med öppenhet mellan människor, idéer och platser. Här bor och arbetar människor för att få ut ännu mer av livet. Robertsfors kommun står inför en historiskt expansiv period med sitt attraktiva läge mellan städerna Skellefteå och Umeå. Längs norrlandskusten satsas miljardbelopp i investeringar på både infrastruktur och i företagsetableringar, vilket innebär spännande utvecklingsmöjligheter för Robertsfors kommun. 

Robertsfors har den mindre kommunens fördel, nämligen närheten mellan människor och till beslutsfattare. Kommunen är dessutom inom bekvämt pendlingsavstånd från de större grannkommunerna Umeå och Skellefteå och är en del av Umeåregionen. När Norrbotniabanan är färdigställd, med sitt resecentrum i centrala Robertsfors halveras pendlingstiden mellan Robertsfors och grannstäderna. Robertsfors kommun har drygt 750 månadsanställda. 

Är du nyfiken på arbetet som deltidsbrandman? Läs mer om det här.

Mer om att arbeta i Robertsfors kommun kan läsas här.

 

Beskrivning

Sektor Barn- och utbildning i Robertsfors kommun ansvarar för förskola, grundsärskola, grundskola, gymnasieutbildning och kommunal vuxenutbildning samt fritidshem. Vi arbetar systematiskt för en god arbetsmiljö och för ökad kvalitet i verksamheterna. Stor kompetens hos våra medarbetare med en hög andel legitimerade lärare och kollegialt lärande bidrar till att verksamheten ständigt förbättras.

Vi söker två lärare till fritidshemmet på Jenningsskolan som är en F-3 skola i Robertsfors samhälle. Fritidshemmet har i dagsläget ca 115 barn inskrivna fördelade på två avdelningar. Skolan har ca 150 elever. Fritidshemmet har idag två utbildade pedagoger med legitimation för undervisning i fritidshem.

Vi har fina lokaler att tillgå där undervisningen kan tillmötesgå styrdokumentens mål med god kvalité. Vi arbetar målinriktat att skapa goda relationer till elever och vårdnadshavare. För oss är det viktigt att kunna erbjuda eleverna en meningsfull fritid och därmed utgår vi från elevernas intressen och behov.

Utemiljön består av mycket grönyta och det finns möjligheter att erbjuda aktiviteter efter årstider. Det finns även tillgång till skog och natur i närheten.

Arbetslaget är positivt och vi söker en kollega som vill bidra till utveckling och vara en del av en fin gemenskap.

Arbetsuppgifter

 • Du kommer att ansvara för fritidshemsverksamheten tillsammans med övriga kollegor, ett arbete som består i att planera, genomföra, följa upp och utveckla det pedagogiska arbetet.
 • Samverkan med lärare och rektor i grundskolan där reflektionstid samt erfarenheter och kunskaper utbyts för helhetssyn på elevens utveckling och lärande.
 • I kommunen pågår ett nätverksarbete mellan kommunens olika fritidshem som du också förväntas delta i.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation med angiven behörighet för fritidshem.

 • Du utvecklingsinriktad och har en god kommunikativ förmåga.
 • Viktigt är att du har utbildning som Grundskollärare i fritidshem eller fritidspedagog eller annan lämplig utbildning med legitimation för undervisning i fritidshem.
 • Meriterande är att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete i fritidshem.
 • Du ser helheter och trivs med att arbeta i en miljö som ställer höga krav på flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.
 • Du är en kreativ medarbetare som kan erbjuda eleverna goda lärandemiljöer och har ett gott bemötande.
 • Du är lyhörd, tydlig, tillmötesgående och skapar goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare.
 • Du bidrar med idéer och nya tankesätt för att driva verksamheten framåt.
 • Du ser möjligheter!

Villkor

100% tillsvidare.

Provanställning kan komma att tillämpas.

Schemalagd arbetstid.

Tjänsterna tillsätts om erforderliga beslut fattas.

När du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 220808 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Robertsfors
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/61
Facklig företrädare
 • Erik Carlberg, LR, 070-5236236
 • Sandra Burman Lf, 0934-14000
Publicerat 2022-05-16
Sista ansökningsdag 2022-07-22

Terug naar vacatures