Stab

Robertsfors kommun hittar du mellan städerna Umeå och Skellefteå. Den lilla kommunens fördel är närhet mellan människor och nära till beslutsfattare. Robertsfors har dessutom bekvämt pendlingsavstånd till grannkommunernas växande arbetsmarknader och är en del av Umeåregionen.

Är du nyfiken på arbetet som deltidsbrandman? Läs mer om det på http://blideltidsbrandman.nu/

Beskrivning

Vi är en kommun som står inför en positiv och spännande utvecklingsperiod med ombyggnad av E4:an och med nybyggnation av Norrbotniabanan vilket gör att Robertsfors kommer att hamna i centrum av Sveriges nu hetaste tillväxtområde.


Vi har ett starkt näringsliv med sin bas i tillverkningsindustrin och jordbruk och ett nyföretagande som ökar. Robertsfors Kommun bjuder på ett rikt kultur- och fritidsliv, livaktigt föreningsliv och har under många år räknats som en av Sveriges tryggaste kommuner att bo i.


Vi är en kommun i stark förändring vilket skapar spännande utmaningar och ger unik stimulans. När Norrbotniabanan är i drift kommer kommunen ha upptagningsområde med 250 000 människor inom ca 20 minuters restid och en beräknad befolkningsutveckling med 3 500 nya invånare 2030.

Den resan startar nu och vi söker dig vill vara en av de centrala krafterna i att förverkliga denna resa. Välkommen att söka rollen som byggnadsinspektör i Robertsfors Kommun.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet omfattar alla arbetsuppgifter i bygglovskedjan från början till slut, du handlägger anmälansärenden, strandskyddsärenden samt ger råd och upplysningar till medborgare och företag.

Vårt uppdrag är att hjälpa allmänheten och aktörer i byggbranschen igenom bygglovsprocessen fram till en god bebyggelsemiljö. Vi erbjuder självständiga och stimulerande arbetsuppgifter. Arbetet är varierande och gör att du får följa intressanta byggprojekt från första idé till en förverkligad dröm. Genom arbetsplatsbesöken samlar du på dig nyttig erfarenhet och i den dagliga rådgivningen till allmänheten får du god kontakt med dem som driver samhällsutvecklingen framåt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är högskoleutbildad inom byggteknikområdet eller har annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Kunskap och erfarenhet inom aktuell plan- och bygglag med tillhörande regelverk samt en förmåga att göra juridiska och estetiska bedömningar värderas högt.


Det är meriterande om du har erfarenhet som byggnadsinspektör/bygglovhandläggare, har kunskap inom byggnadsantikvarieområdet eller tidigare arbetat med juridiska prövningar eller utredningar inom byggnation, fastighet eller kommunal förvaltning. Kunskap och erfarenhet inom detaljplanering och GIS är meriterande.

 

Du är serviceinriktad och har lätt för att kommunicera med människor. Du är noggrann och har god förmåga att uttrycka dig enkelt och tydligt i tal och skrift samt har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system. Som person kan du ställa krav, vara tydlig och ta beslut, men samtidigt kunna vara lyhörd i rollen som myndighetsutövare. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor

Heltid, tillsvidareAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Körkortskrav B
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Robertsfors
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/106
Facklig företrädare
  • Sara Forsberg Vision, 0934-14103
Publicerat 2021-11-17
Sista ansökningsdag 2021-12-12
Sök jobbet

Tilbake til ledige stillinger