Förskolor

Robertsfors kommun hittar du mellan städerna Umeå och Skellefteå.Den lilla kommunens fördel är närhet mellan människor och nära till beslutsfattare.Robertsfors har dessutom bekvämt pendlingsavstånd till grannkommunernas växande arbetsmarknader och är en del av Umeåregionen.

Är du nyfiken på arbetet som deltidsbrandman? Läs mer om det på http://blideltidsbrandman.nu/

Beskrivning

I Robertsfors kommuns förskolor möter barnen intresserade och reflekterande pedagoger som ställer nyfikna frågor. Barnen får möjlighet att lära sig saker genom att leka, skapa och utforska – på egen hand, i grupp och tillsammans med vuxna. Vi följer och utmanar barnen i deras lärande genom leken. För oss innebär det att vi har en djup respekt för barnet och dess förmåga och vilja att utforska sin omvärld. Att skapa trygghet för både barn och familjer är en viktig uppgift för förskolan. 

Lillskogens förskola är en nybyggd sjuavdelningsförskola och är en naturlig mötesplats för många olika språk och kulturer. Denna kulturella och språkliga mångfald ses som våra främsta styrkor och vi vill fortsätta utveckla vår verksamhet till att ge alla barn bästa möjliga förutsättningar att utveckla sitt språk då språk, lärande och identitetsutveckling enligt förskolans läroplan är starkt sammankopplade. Av den anledningen kommer därför ett språkstärkande projekt att inledas på Lillskogens Förskola i Robertsfors och vi söker nu dig som skulle vilja arbeta med detta spännande och mycket viktiga arbete.

Det huvudsakliga syftet med projektet är att stärka språkutvecklingen i svenska, då särskilt för de barn som har ett annat dagligt umgängesspråk i hemmet än svenska. Målsättningen med projektet är även att stärka och utveckla kompetensen hos förskolepersonalen kring språkutvecklande arbetssätt.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärar, specialpedagog eller lärarexamen eller har tidigare erfarenheter av språkstärkande arbete i förskola. Du har god kännedom om förskolans nya läroplan och besitter goda ledaregenskaper och har ambition att leda andra i ett förändringsarbete. Du är nyfiken, positiv, flexibel och ser möjligheterna med varje dag. Det är även meriterande om du har en fördjupad kunskap i hur projektarbetet blir en självklar del av verksamheten. Stor vikt kommer läggas på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Det är även meriterande att ha kunskaper kring hur projektet kan anpassas till alla barn oavsett individuella intressen, förutsättningar och behov. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Löneanspråk skall anges i ansökan. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Villkor

Tjänstgöringsgrad: 50 % 

Varighet: 16/8 2021 – 30/6 2022Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2021-08-16
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Robertsfors
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/64
Kontakt
  • Helena Wälivaara, 0934-14121
Facklig företrädare
  • Saija Lundström, Lärarförbundet, 0934-14000
  • Katarina Jonsson, Kommunal, 0934-14194
Publicerat 2021-05-19
Sista ansökningsdag 2021-06-17

Inapoi la locuri de munca vacante