Äldre LSS omsorg, LSS

Robertsfors kommun hittar du mellan städerna Umeå och Skellefteå. Den lilla kommunens fördel är närhet mellan människor och nära till beslutsfattare. Robertsfors har dessutom bekvämt pendlingsavstånd till grannkommunernas växande arbetsmarknader och är en del av Umeåregionen.

Är du nyfiken på arbetet som deltidsbrandman? Läs mer om det på http://blideltidsbrandman.nu/

Beskrivning

 

Vi söker dig som kan tänka dig att bidra med en del av din tid till att skapa förutsättningar för en medmänniska att få en aktiv fritid. Vi söker dig som tycker om att promenera, fika och delta i  fritids- och kulturaktiviteter. Vi söker helt enkelt dig som kan tänka dig att ta del av de aktiviteter som erbjuds i möjligheternas kommun tillsammans med en enskild som i övrigt har ett begränsat nätverk. Uppdraget innebär att vara kontaktperson åt personer som tillhör LSS.

 

Arbetsuppgifter

En kontaktperson inom LSS har till uppgift att vara en medmänniska till en person med funktionsnedsättning, en kompis som ska främja sociala kontakter och hjälp till fritidsaktiviteter.

Detta uppdrag innebär att du ska vara kontaktperson åt en vuxen med funktionsnedsättning 1 tillfälle/vecka på 2 timmar. Det är fördelaktigt men inget krav att du är intresserad av att gå på loppis, träna, handarbete eller gå på promenader. Som person får du gärna vara idérik och har lätt för att komma på aktiviteter att göra i närområdet. 

Det är dock viktigt att du kan avsätta två timmar/vecka och kan tänka dig att ta uppdraget för en tid framåt.

 

Kvalifikationer

Det krävs inga särskilda kvalifikationer för ett uppdrag som kontaktperson.  Betydelsefullt är att du tycker om, har tid och intresse för andra människor. Att du kan ta initiativ till aktiviteter och samtidigt vara lyhörd för behov och önskemål. Innan du får uppdraget så kommer du träffa LSS-handläggare för att få information om innehållet i uppdraget.

Det är också viktigt med kontinuitet och att en tillitsfull relation skapas, därför är det angeläget att du som anmäler intresse kan tänka dig att ha uppdraget under en tid.

Utdrag begärs från Polismyndighetens belastningsregister.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och CV.

Villkor

Uppdragsanställning med arvode per månad, enligt Sveriges kommuner och landstings rekommendationer.Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Freelancer
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Arvode
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Arvode/uppdrag
Ort Robertsfors
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/100
Publicerat 2021-10-29
Sista ansökningsdag 2021-12-31
Sök jobbet

Inapoi la locuri de munca vacante